Nieuws

Implementatie Studielink PThU afgerond

De implementatie van Studielink bij de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) is in oktober 2011 succesvol afgerond. Marian Schelvis was sinds april namens de Kennismaatschap ingezet als projectleider. Nadat eind september de aansluitingstoets Studielink (uitgevoerd door KPMG) een positieve beoordeling opleverde, konden begin oktober de benodigde studentgegevens over worden gezet van OSIRIS naar Studielink. Tevens is het vanaf 1 oktober 2011 mogelijk om via Studielink in te schrijven voor een studie aan de PThU. Daarvoor zijn de procedures voor (her)inschrijven en uitschrijven bij de PThU aangepast en opnieuw beschreven.

SchelVision betrokken bij InnovatieImpuls Onderwijs

Het onderwijs staat voor een grote uitdaging: hoe handhaven we de kwaliteit en zorgen we dat de werkdruk niet toeneemt wanneer een groot aantal leraren als gevolg van de vergrijzing het onderwijs verlaat? Een andere manier van werken kan problemen oplossen en nieuwe mogelijkheden bieden. Zulke innovatieprocessen moeten volledig gedragen worden door de gehele organisatie.

Lees meer

De Kennismaatschap

Kennismaatschap_logo_RGB_1.jpg
SchelVision is een van de partners in het nieuwe samenwerkingsverband de Kennismaatschap.

Lees meer

Afsluiting regeling MBO verbonden met ICT

foto_publiek_MBOICT_12-03-2009.jpg
Op 12 maart 2009 vond in het Louise Hartloopercomplex in Utrecht de feestelijke afsluiting plaats van projectenronde 2008B van het programma MBO Actieplan. Zestien projecten op het gebied van Streaming Video, Web 2.0, Serious Gaming en Repositories zijn succesvol afgesloten. Hiervan heeft SchelVision er acht namens Kennisnet begeleid.
foto_borrel_MBOICT_12-03-2009.jpg
Een aantal projecten heeft op deze middag de resultaten laten zien. De presentaties zijn te vinden op de speciale website van Kennisnet. De volledige opbrengsten zijn te bekijken op de Projectenbank.

De kracht van video

plaatjeflashplayer_klein.jpg
In het kader van de Regeling Contentontwikkeling Speciaal Onderwijs zijn van alle vijf de projecten korte filmpjes gemaakt. Bekijk de toegankelijke filmpjes van de projecten EduVIP, IntellICT, Zien en begrijpen, Tara en Ommekeer met PASSER.
Let op: met de knoppen T en A in de speciale FlashPlayer kan men ondertiteling en audiodescriptie aan- en uitzetten.

Lees meer

Afsluiting regeling (V)SO

Op 13 maart 2008 vond in Mediaplaza in Utrecht de feestelijke slotbijeenkomst plaats van de Regeling Contenontwikkeling (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Marian Schelvis organiseerde deze bijeenkomst, als projectbegeleider van de regeling. Er kwam een aantal enthousiaste sprekers aan het woord.

Lees meer

Digitale ontdekkingsreis

De afgelopen jaren is er op de Kennisrotonde van Ict op school samen met scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gewerkt aan ruim 150 verschillende Ict-vraagstukken. Een aantal vraagstukken zijn projecten geworden. Een van die projecten is het project LVS VO binnen een vernieuwingsschool. Marian Schelvis is als externe projectleider betrokken bij dit project.

Lees meer